In ons poldergebied ontbreekt een AED  (Automatische Externe Defibrillator). Ons Polderhart wil een AED aanvragen . Met behulp van inwoners die kennis en kunde hiervan hebben, kan bepaald worden  waar die kan hangen en aan welke randvoorwaarden we moeten denken. Tevens zullen wij vragen wie beschikbaar is om toelichting en voorlichting hierover te geven.

Nieuws

 • Nieuwsbericht: AED in de polder, stand van zaken

  We zijn weer een stap verder in het AED proces. Joost Heijnis -Gerverscop 5- heeft binnenkort overleg met de installateur Kromwijk, waar de AED kan komen te hangen, op de hekken van het gemaal of toch bij het tuinhek en wanneer dit gebeurt.  Aanleg vergt extra elektriciteitskabels.

  Joost heeft met het waterschap overlegd en zij zijn in ieder geval akkoord met plaatsing aan hun hek. Dat is geschikt omdat die ook altijd verlicht is, en min of meer in het midden van onze polder is. We houden jullie op de hoogte.

  Hier zou de AED kunnen hangen

 • Nieuwsbericht: aed in de polder, stand van zaken

  Negen buren hebben zich aangemeld als burgerhupverlener

  De Jacco Versluis stichting die ons de AED schenkt liet ons weten dat de aankoop en plaatsing van de AED wat vertraging heeft opgelopen, maar dat zij ons niet vergeten zijn. Vanwege de plaatsing van de AED hebben we in de vorige nieuwsbrief de oproep gedaan wie zich als burgerhulpverlener in onze polder zou willen inzetten. Fiona de Vries, Hetty van Wijk, Marlies Molenaar, Joost Heijnis, Jan Willem Moerkerk, Danielle en Pieter Gevers Deynoot, Rita Reijntjes en een collega van haar op het werk, hebben zich al aangemeld. Geweldig, en wellicht komen er nog meer. Wij kunnen alvast melden dat op het station van Woerden  een gratis AED training wordt gegeven. Je kan je hiervoor opgeven via deze link, die uitkomt bij HartslagNu.nl  https://fuego-bhv.nl/reanimatietraining-stations-aed

  Voor alle sportievelingen met hart voor Ons Polderhart:

  Schrijf je in om weer een AED mogelijk te maken voor een andere groep bewoners! https://www.jaccoversluis-classic.nl/ De volgende Classic Wielerronde van de Jacco Versluis stichting wordt gehouden op zondag 29 mei 2022.

 • Nieuwsbericht: aed in de polder, stand van zaken

  Ons Polderhart heeft een gratis AED gekregen voor ons gebied!

  Ons Polderhart wilde graag een gratis AED voor in onze polder organiseren, en dat is gelukt! Een project in het kader van “nabuurschap”. Van de Jacco Versluis Classic Stichting Woerden hebben wij een AED gekregen. De Stichting heeft een samenwerking met de Nederlandse Hartstichting.

  Burgerhulpverleners AED
  Wat doet een burgerhulpverlener? Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het oproepsysteem van Hartslagnu.nl. Via 112 komt daar een melding binnen van een hartstilstand in de buurt. Je krijgt dan een oproep en gaat direct weg om te reanimeren, of je krijgt het verzoek eerst de AED op te halen. Veel vragen en antwoorden kan je hier vinden https://hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/.

  Vormgeven aan AED-team
  We gaan de komende tijd vormgeven aan ons “AED team”. Ons Polderhart zal bewoners van wie bekend is dat zij een medische of BHV-achtergrond hebben (via mail) vragen of zij mee willen doen in het “AED team Ons Polderhart”. Dat kan zijn meedenken over de opzet, meedoen als vrijwillige hulpverlener reanimatie, of mee willen doen aan een cursus reanimatie. Ook vrijwilligers met een reanimatiecertificaat kunnen uiteraard op onderstaand verzoek reageren. Of mensen die (moeten wij nog wel organiseren) een gratis reanimatiecursus willen doen. Dus heb je geen mail van ons hebben, lees dit alsjeblieft en wees welkom om deel te nemen. Natuurlijk gaan we nog voorlichting organiseren en probeert Ons Polderhart een gratis reanimatiecursus te organiseren voor vrijwilligers.

  Ons Polderhart en haar bewoners kunnen je hulp en meedenken goed gebruiken! Geïnteresseerd? Mail naar info@onspolderhart.nl en geef even aan of je mee wil denken; mee wil organiseren; mee wil  reanimeren; of mee wil doen aan een reanimatiecursus.

  Schrijf je in om weer een AED mogelijk te maken voor een andere groep bewoners! https://www.jacco-versluis-classic.nl/ De volgende Classic Wielerronde van de Jacco Versluis stichting wordt gehouden op zondag 29 mei 2022. Een prachtige toertocht langs de Lek met de finish in Woerden. De opbrengsten daarvan komen ten goede aan AED’s in het Groene Hart in samenwerking met de Hartstichting.

 • Nieuwsbericht: aed in de polder

  Wij hebben een aanvraag hiervoor gedaan bij de Stichting Hartslag Woerden, die ook gelden heeft gekregen van de Jacco Versluisstichting om gratis een AED ter beschikking te stellen.