In februari hebben 24 bewoners van Ons Polderhart hun reanimatiediploma met AED gehaald. Gefeliciteerd! In drie groepen van zeven tot tien personen zijn “onze buren” twee maal bij Pieter en Danielle Gevers Deynoot op Gerverscop 4a bijeengekomen. Onder leiding van Brigitte van Vessum van Reanimatie Woerden leerden ze “Pompen, Blazen en Plakken”. Oftewel eerst hartmassage om de zuurstof aan de gang te krijgen, dan mondbeademing en dan, als de AED is gearriveerd, de elektroden plakken en daarmee aan de slag. Ook was er veel aandacht voor hoe het voelt om een reanimatie te moeten doen. Toch niet niks als je daar opeens voor zou staan. Al met al een geslaagde en ook gezellige cursus. Fijn dat het bij jullie thuis kon plaatsvinden Danielle en Pieter.

Onze 24 trotse nieuwe reanimatie-helden. Chapeau!

Buurvrouw Barbara: “Ik wilde nog steeds een keer EHBO-cursus doen, dus over deze reanimatiecursus ´bij de buren´ hoefde ik niet lang na te denken! Het was leerzaam, en daarnaast erg leuk om dit met een groep buren tegelijk te doen. Tussen het bloedserieuze `Pompen, Blazen en Plakken´ was ruimte om elkaar te ontmoeten en ook voor een goede dosis humor. Onze dochter Annemarijn heeft op de tweede avond ook nog even wat kneepjes afgekeken. Ik voelde me al fijn op de Gerverscop, maar nu waan ik me helemaal in een veilige omgeving met al die buren die elkaar bij nood kunnen helpen. 😊”

Met reanimatie-poppen aan de slag

Samen met buren die al een reanimatiediploma hadden, is er nu een behoorlijk reanimatie-netwerk in onze polder. Toch een fijn gevoel. Wij hopen dat veel nieuw geslaagden zich ook als burgerhulp-verlener aanmelden bij www.hartslagnu.nl.