Vrijwel alle asbest-dak-eigenaren doen mee met de aanbesteding.

Robbert van Dijk van KP adviseurs heeft contact opgenomen met alle leden die geïnteresseerd zijn om asbest te laten verwijderen. Om een goede aanbesteding te kunnen doen heeft hij meer detail informatie per adres opgehaald. Ook heeft hij een richtprijs van de asbestsanering doorgegeven, zodat iedereen weet wat maximaal de kosten gaan zijn. Zo kan elke betrokkene besluiten of het financieel haalbaar is, en of het zinvol is om met de aanbesteding mee te doen.

De bedoeling van de aanbesteding is om meerdere leveranciers te benaderen om voor alle asbestdak-eigenaren de beste prijs te bereiken voor de verwijdering van asbest én voor een nieuw dak.

Meedoen in het aanbestedingstraject is kosteloos, de Provincie Utrecht betaalt alle kosten van de aanbesteding. Meedoen aan het aanbestedingstraject is geen verplichting om tot de asbestsanering over te gaan. Na de aanbesteding krijgt iedere asbest-dak-eigenaar een definitieve offerte van de geselecteerde leverancier, en ieder bepaalt dan zelf of hij/zij daarmee akkoord wil gaan.

Robbert van Dijk heeft alle betrokkenen gevraagd of zij vrijblijvend aan de aanbesteding mee willen doen. Op een enkele na, zoals iemand die van plan is om pas in 2024 te saneren, doet iedereen mee. Robbert denkt eind april de selectie van de meest gunstige aanbieder rond te hebben.

—Wie wil meehelpen de asbestverwijdering tot een succes te maken? —

Voor het project Asbestverwijdering zoeken we versterking uit onze polder. Gert Vendrig heeft aangegeven mee te willen denken, maar daarnaast zoeken we iemand om o.a. als contactpersoon op te treden voor de dakeigenaren die bezig zijn met asbestsanering. Het zou fijn zijn als één van onze bewoners hier een rol in kan vervullen. Wil je helpen? Stuur dan graag een berichtje naar info@onspolderhart.nl. Neem voor nadere informatie contact op met onze secretaris Kees Vernooij 06 – 5119 2978.