Ons Polderhart heeft een gratis AED gekregen voor ons gebied!

Ons Polderhart wilde graag een gratis AED voor in onze polder organiseren, en dat is gelukt! Een project in het kader van “nabuurschap”. Van de Jacco Versluis Classic Stichting Woerden hebben wij een AED gekregen. De Stichting heeft een samenwerking met de Nederlandse Hartstichting.

Burgerhulpverleners AED
Wat doet een burgerhulpverlener? Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het oproepsysteem van Hartslagnu.nl. Via 112 komt daar een melding binnen van een hartstilstand in de buurt. Je krijgt dan een oproep en gaat direct weg om te reanimeren, of je krijgt het verzoek eerst de AED op te halen. Veel vragen en antwoorden kan je hier vinden https://hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/.

Vormgeven aan AED-team
We gaan de komende tijd vormgeven aan ons “AED team”. Ons Polderhart zal bewoners van wie bekend is dat zij een medische of BHV-achtergrond hebben (via mail) vragen of zij mee willen doen in het “AED team Ons Polderhart”. Dat kan zijn meedenken over de opzet, meedoen als vrijwillige hulpverlener reanimatie, of mee willen doen aan een cursus reanimatie. Ook vrijwilligers met een reanimatiecertificaat kunnen uiteraard op onderstaand verzoek reageren. Of mensen die (moeten wij nog wel organiseren) een gratis reanimatiecursus willen doen. Dus heb je geen mail van ons hebben, lees dit alsjeblieft en wees welkom om deel te nemen. Natuurlijk gaan we nog voorlichting organiseren en probeert Ons Polderhart een gratis reanimatiecursus te organiseren voor vrijwilligers.

Ons Polderhart en haar bewoners kunnen je hulp en meedenken goed gebruiken! Geïnteresseerd? Mail naar info@onspolderhart.nl en geef even aan of je mee wil denken; mee wil organiseren; mee wil  reanimeren; of mee wil doen aan een reanimatiecursus.

Schrijf je in om weer een AED mogelijk te maken voor een andere groep bewoners! https://www.jacco-versluis-classic.nl/ De volgende Classic Wielerronde van de Jacco Versluis stichting wordt gehouden op zondag 29 mei 2022. Een prachtige toertocht langs de Lek met de finish in Woerden. De opbrengsten daarvan komen ten goede aan AED’s in het Groene Hart in samenwerking met de Hartstichting.